.st0{fill:#FFFFFF;}

VirtuFit iConsole CTR 2.1 Crosstrainer Review 

 februari 6, 2019

By  Sean

Vandaag nemen we de VirtuFit iConsole CTR 2.1 crosstrainer onder de loep. Dit model is één van dé populairste crosstrainers van de lage landen. En dat is niet zonder reden. Dit mag op vlak van prijs dan niet de goedkoopste zijn, het is wat ons betreft wel dé beste koop als je op zoek bent naar een degelijke crosstrainer dat voldoet aan al je verwachtingen.

Plus- en minpunten

Bij elke crosstrainer waar we een review over schrijven proberen we zo waarheidsgetrouw mogelijk de plus- en minpunten op te lijsten. Aan jou om te beslissen wat de doorslag geeft bij je aankoopbeslissing.

Pluspunten

  • Fraai design
  • Verstelbare pedalen
  • Degelijk en stabiel
  • Compact én gemakkelijk te verplaatsen
  • 32 weerstandniveaus
  • Achterwielaandrijving

Minpunten

  • Handleiding om het toestel in elkaar te zetten mocht wat duidelijker zijn
  • Sommige gebruikers melden dat de bluetooth verbinding met smartphone of tablet niet altijd even stabiel is
  • Geen verstelbare paslengte

Belangrijkste features

Bij deze elliptische crosstrainer zijn er heel wat features die we kunnen bespreken. Om deze crosstrainer review niet té lang te maken, hebben we dan ook besloten om het te houden bij de belangrijkste features waar je naar kijkt wanneer je een crosstrainer koopt.

Bij dit toestel mag je zeker zijn dat er zware kwaliteitsmaterialen zijn gebruikt waardoor het toestel steeds zeer stabiel blijft en duurzaam is. Mede door die kwaliteitsmaterialen mag iedereen tot 150 kg op deze crosstrainer trainen. Perfect geschikt voor zwaardere personen die met de hulp van intensieve workouts gewicht willen verliezen.

Over het algemeen ervaar je een soepele, betrouwbare beweging tijdens een training. Je kan hiervoor kiezen tussen maar liefst 24 voorgeprogrammeerde programma’s en 32 verschillende weerstandniveaus. Dat is een uitzonderlijk grote keuze. Welk programma je kiest kun je beslissen middels de bijgeleverde console. Daarmee bedien je ook de weerstandniveaus.

Door die vele weerstandniveaus en de mogelijkheid om op wattage te trainen (ergometer), is dit toestel voor verschillende doeleinden inzetbaar. Een lage weerstand of wattage is ideaal voor mensen die revalideren. Voor vetverbranding en conditie kies je best voor een gemiddelde weerstand terwijl een hoge weerstand de beste keuze is als je op prestaties en spierkracht wilt trainen.

Is het je bedoeling om gewicht te verliezen met dit fitnesstoestel, dan is één van de 4 hartslagprogramma’s voor jou ook een goede keuze. Op de binnenste handgrepen zijn hartslagsensoren aanwezig al raden we aan om een borstband aan te schaffen als je van plan bent regelmatig op hartslag te trainen. Een borstband zal je hartslag veel nauwkeuriger en continu bijhouden zodat je je handen niet steeds op dezelfde plaats op de binnenste handvaten hoeft te houden. Kies hiervoor een borstband met een 5 Hz verbinding.

De VirtuFit iConsole CTR 2.1 Crosstrainer is ook voorzien van de mogelijkheid om je tablet, iPad, iPod touch, iPhone of Android smartphone te koppelen met de VirtuFit crosstrainer. Via de iConsole App gaat een wereld vol mogelijkheden open. Zo kun je Google Maps gebruiken om virtueel te trainen op droomlocaties of via Google Streetview tussen de Skyscrapers van New York te lopen. Daarnaast biedt de app de leuke functie om het traject van anderen af te leggen en daarbij te concurreren op tijd. Zo heb je steeds een uitdaging en wordt het trainen een stuk leuker.

Het toestel is voorzien van een bidonhouder voor drank tijdens het trainen alsook een handige tablethouder. Het toestel is middels de transportwieltjes gemakkelijk te verplaatsen en dankzij het compacte formaat gemakkelijk op te bergen in een slaapkamer of berging.

Productspecificaties

Merk

VirtuFit

Model

iConsole CTR 2.1

Garantie onderdelen

3 jaar

Garantie op las- en framewerk

3 jaar

Lengte

133 cm

Breedte

61 cm

Hoogte

165 cm

Maximaal belastbaar gewicht

150 kg

Inklapbaar

Nee

Aantal programma's

24

Inclusief trainingscomputer

Ja

Aantal trainingsniveaus

32

Borstband mogelijk

Ja

Weerstandsysteem

Magnetische weerstand

Gewicht vliegwiel

20 kg

Hartslagfunctie

Ja

Ergometer

Ja

Gewicht

41 kg

Instelling weerstand

Elektronisch

Type vliegwiel

Achterwielaandrijving

Bijpassende accessoires

Zoals bij de meeste modellen is er bij het pakket geen borstband meegeleverd. Als je weet dat er geen hartslagsensoren op de (buitenste) bewegende handgrepen zijn, wil je een extra borstband wel overwegen. Dat maakt het trainen op hartslag een stuk gemakkelijker. Let er op dat je, om compatibiliteitsredenen, hierbij kiest voor een 5 Hz borstband zoals de xxxx .

Vergeet ook niet om een beschermmat te kopen wanneer je dit toestel aanschaft. Met de beschermmat bescherm je de ondergrond. Als je wilt voorkomen dat er krassen en schreven op je vloer komen, is deze beschermmat een must-have.

Alternatieven

Hoewel we er van overtuigd zijn dat je niet snel een betere koop zult vinden, kan de Focus Fitness Fox 3 een geduchte concurrent zijn voor deze VirtuFit crosstrainer. De Fox 3 is een stukje goedkoper en biedt gelijkwaardig comfort en functies.

Conclusie

Als we één model zouden moeten aanduiden als de ideale crosstrainer voor thuis, dan was het waarschijnlijk deze VirtuFit iConsole CTR 2.1. Alles zit goed bij dit toestel en de prijs is, in vergelijking met gelijkaardige crosstrainer van andere merken, zeker niet slecht. Eenmaal het je gelukt is om het fitnesstoestel in elkaar te zetten en de trainingscomputer geprogrammeerd is, ben je klaar voor jarenlang genot van dit duurzaam model.

Sean


Naast intensief trainen op zijn crosstrainer is hij ook verzot van hardlopen op warme zomeravonden en vind je hem vaak terug achter het fornuis om culinaire hoogstandjes op tafel te toveren.

Sean

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!