.st0{fill:#FFFFFF;}

Tunturi Star Fit C100 Crosstrainer Review 

 februari 9, 2019

By  Sean

De Tunturi Star Fit C100 crosstrainer is het grotere broertje van de Cardio Fit C30 crosstrainer van Tunturi. Wat ons betreft ook meteen een betere keuze. Dit model heeft heel wat in z’n mars voor z’n prijs. Laat je dus verrassen door de functies en mogelijkheden van deze crosstrainer dat ideaal is voor thuisgebruik.

tunturi star fit C100 in gebruik

Plus- en minpunten van de Tunturi Star Fit C100

Zoals steeds beginnen we onze review met het oplijsten van de plus- en minpunten.

Pluspunten

  • 24 weerstandniveaus
  • Verstelbare voetpedalen
  • Ergometer voor training op wattage
  • Licht gewicht (40 kg)
  • Achterwielaandrijving
  • 20 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma's

Minpunten

  • Geen mogelijkheid om hartslagmeter via borstband te verbinden
  • Niet het meest stabiele toestel
  • Relatief licht vliegwiel

Belangrijkste features

Laat het duidelijk zijn, met de Tunturi Star Fit C100 crosstrainer haal je een heel degelijk toestel in huis. Je kunt er heel wat functies in terugvinden die je ook bij duurdere (premium) toestellen krijgt bij de crosstrainers in de sportschool. Thuis aan je conditie werken is met dit toestel een hele verademing.

Dit model is voorzien van maar liefst 24 weerstandniveaus. Daarmee is het zowel een geschikt toestel voor beginnende als ervaren sporters. Je bent er dus zeker van dat het toestel voldoende uitdaging zal blijven bieden naarmate je beter wordt. De voetpedalen die verstelbaar zijn zorgen er dan ook nog eens voor dat je steeds op een comfortabele manier kunt trainen. En dat is toch uiterst belangrijk wil je je trainingsschema blijven volhouden en doelstellingen behalen.

De harstlagmeter is voorzien op de binnenste handgrepen. Wat we hierbij wel wat minder goed vinden is dat er geen voorziening is om een hartslagmeter via borstband aan te sluiten. Uiteindelijk is een borstband heel wat nauwkeuriger en hoef je je handen er niet steeds voor op de juiste plaats op de handgrepen te plaatsen. Wel is training op wattage voorzien. Met andere woorden een ergometer dat ideaal is wanneer je herstelt van een blessure en rustig aan je training wilt opbouwen.

Naast de mogelijkheid om op wattage te sporten, kun je ook kiezen uit 20 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Dat maakt dat er steeds wel een uitdagende workout beschikbaar is waar je je helemaal op kunt uitleven. En die uitdaging is altijd leuker als je ondertussen een leuke serie kunt bekijken. Door de tablethouder heb je zo ontspanning en inspanning tegelijkertijd.

Het toestel is gemakkelijk te verplaatsen met de transportwielen. Daarnaast weegt deze crosstrainer niet veel (40 kg) wat het gemakkelijk maakt het toestel naar een andere kamer te verplaatsen. Dit relatief lage gewicht heeft helaas als nadeel dat het toestel niet altijd even stabiel is. In vergelijking met andere zwaardere modellen moet de Star Fit C100 het op dat punt wel afleggen tegen bijvoorbeeld de Focus Fitness Senator of Fox 5.

Op de monitor kun je aflezen welke afstand je afgelegd hebt, hoe snel je gaat, hoe lang je al aan het trainen bent alsook hoeveel calorieën je hebt verbrand.

Het vliegwiel is dan weer aan de lichte kant. Over het algemeen geldt, hoe zwaarder het vliegwiel, hoe aangenamer de bewegingen aanvoelen. Het is zeker niet zo dat de bewegingen op dit toestel niet aangenaam zijn maar we hebben wel toestellen getest dat toch iets comfortabeler aanvoelen. Voor ons zeker geen deal-breaker maar wel iets om in het achterhoofd te houden.

Ten slotte vinden we de bidonhouder ook steeds een leuke toevoeging.

Productspecificaties

Merk

Tunturi

Model

Star Fit C100

Garantie onderdelen

2 jaar

Garantie op las- en framewerk

2 jaar

Lengte

124 cm

Breedte

55 cm

Hoogte

160 cm

Maximaal belastbaar gewicht

120 kg

Inklapbaar

Nee

Aantal programma's

24

Inclusief trainingscomputer

Ja

Aantal trainingsniveaus

20

Borstband mogelijk

Nee

Weerstandsysteem

Magnetische weerstand

Gewicht vliegwiel

6 kg

Hartslagfunctie

Ja

Ergometer

Ja

Gewicht

40 kg

Instelling weerstand

Elektronisch

Type vliegwiel

Achterwielaandrijving

Bijpassende accessoires

Geen crosstrainer zonder beschermmat. Deze beschermmat beschermt de ondergrond tegen mogelijke krassen en schreven die je crosstrainer kunnen maken op de vloer.

Alternatieven

Als de Tunturi Star Fit C100 voor jou een grote kanshebber is, kan het ook de moeite lonen om te kijken naar de waardige alternatieven van dit toestel. Wij zijn van mening dat voor dit toestel de Focus Fitness Fox 5 en de Fox 3 waardige alternatieven zijn.

Lijkt de Star Fit C100 jouw ideale match maar had je graag de mogelijkheid om een borstband te koppelen? Dan is de C100 HR i+ crosstrainer het toestel waar je naar op zoek bent. Naast de mogelijkheid om een borstband te koppelen, is er ook een bluetooth functie waarmee je de trainingscomputer kunt koppelen met fitness applicaties op je smartphone.

Conclusie

De Tunturi Star Fit C100 crosstrainer is een ideale crosstrainer voor thuis voor zowel beginnende als gevorderde sporter. In het standaard model is er geen borstband functie voorzien maar dat heb je wel als je de C100 HR i+ koopt. Samengevat kunnen we stellen dat dit een top toestel aan een zeer schappelijke prijs is.

Sean


Naast intensief trainen op zijn crosstrainer is hij ook verzot van hardlopen op warme zomeravonden en vind je hem vaak terug achter het fornuis om culinaire hoogstandjes op tafel te toveren.

Sean

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!