.st0{fill:#FFFFFF;}

Tunturi Cardio Fit C30 Crosstrainer Review 

 februari 6, 2019

By  Sean

Vandaag bekijken we de Tunturi Cardio Fit C30 van dichterbij. Dit is de goedkoopste crosstrainer van het merk Tunturi. Een ideaal model voor mensen die een eerste stap zetten in het (thuis) sporten en daarvoor op zoek zijn naar een compact model dat geschikt is voor beginners. Een goede keuze dus als het niet je bedoeling is het toestel intensief te gebruiken.

Plus- en minpunten

Ook bij deze crosstrainer overlopen we graag de plus- en minpunten zodat je goed weet waar je aan toe bent wanneer je de Tunturi Cardio Fit C30 wilt kopen.

Pluspunten

 • Verstelbare pedalen
 • Zwaar vliegwiel
 • Transportwieltjes
 • Werkt draadloos (geen netvoeding nodig)
 • Vliegwiel achteraan het toestel
 • Anti-slip pedalen
 • Ingebouwde hartslagmeter
 • Tablet houder
 • Fraai design

Minpunten

 • Handleiding kon duidelijker
 • Niet extreem stabiel
 • Geen mogelijkheid om hartslag te meten door middel van borstband
 • Display van de console is niet verlicht
 • Werkt op batterijen

Belangrijkste features

De Tunturi Cardio Fit C30 is een basis model. Dat dit één van de goedkoopste crosstrainers is, merk je dan ook in de features en algemene kwaliteit van het toestel.

Laten we daarom de belangrijkste features overlopen. Zowat het belangrijkste punt dat een crosstrainer maakt of breekt is het vliegwiel. Hoe zwaarder het vliegwiel, hoe natuurlijker de beweging zal aanvoelen. En dat zit bij dit toestel wel goed. Met een vliegwiel van 18 kg is dit zelfs een van de zwaardere vliegwielen die je terug zal vinden.

Als je weet dat het toestel in z’n geheel “slechts” 38 kg weegt, moet je je de bedenking maken hoe zwaar de rest van het toestel is om alles in balans te houden. Je hebt hier dus niet met het meest stabiele toestel te maken.

De Tunturi Cardio Fit C30 is dan wel weer voorzien van een tablethouder om naar een film of serie te kunnen kijken tijdens het trainen. Je kunt bovendien het toestel gemakkelijk verplaatsen waardoor je deze ook perfect voor de televisie kunt plaatsen. Met voeding hoef je daarbij ook geen rekening te houden want dit fitnesstoestel werkt op batterijen. Of dat laatste een plus- of minpunt is, laten we aan jou over. Sommige mensen vinden dit een voordeel omdat er niet hoeft geklooid te worden met verlengsnoeren. Anderen vinden het een ongemak omdat de batterijen regelmatig vervangen/opgeladen moeten worden.

Je hebt keuze uit 8 weerstandsniveaus wat niet bijster veel is. Deze bedien je via de LCD-monitor waarop je ook verschillende basis gegevens kunt aflezen zoals de tijd, afstand, hartslag enz.

We willen dit toestel niet helemaal afbreken maar zijn er wel van overtuigd dat als het je bedoeling is een echt degelijk toestel in huis te halen, je beter naar andere opties kijkt.

Productspecificaties

Merk

Tunturi

Model

Cardio Fit C30

Garantie onderdelen

2 jaar

Garantie op las- en framewerk

2 jaar

Lengte

124 cm

Breedte

60 cm

Hoogte

163 cm

Maximaal belastbaar gewicht

110 kg

Inklapbaar

Nee

Aantal programma's

3

Inclusief trainingscomputer

Ja

Aantal trainingsniveaus

8

Borstband mogelijk

Nee

Weerstandsysteem

Magnetische weerstand

Gewicht vliegwiel

18 kg

Hartslagfunctie

Ja

Ergometer

Nee

Gewicht

38 kg

Instelling weerstand

Elektronisch

Type vliegwiel

Achterwielaandrijving

Bijpassende accessoires

Zoals bij alle zware fitnesstoestellen raden we aan om zeker ook te overwegen een beschermmat aan te schaffen. Zo voorkom je krassen en schreven op de ondergrond. Vooral bij lichtere, iets minder stabiele toestellen zoals de Tunturi Cardio Fit C30 is dit belangrijk. Het toestel kan soms wat wiebelen als er intensief op getraind wordt waardoor er schade aan de vloer kan voorkomen.

Alternatieven

We raden aan om zeker ook eens naar alternatieven van dit model te kijken. De Fox 3 van Focus Fitness is ook een basis model maar biedt volgens ons wat meer kwaliteit voor je geld. Het zou jammer zijn deze Tunturi crosstrainer aan te schaffen om 3 jaar later tot de vaststelling te komen dat het toestel het heeft begeven.

Conclusie

Hoewel dit op zich geen slechte keuze hoeft te zijn, zijn we niet de grootste fan van dit model. Tunturi heeft heel wat beter modellen gemaakt (zoals de Star Fit C100) die dan wel wat duurder mogen zijn maar ongetwijfeld ook langer mee zullen gaan en veel meer functies bevatten. Heb je een beperkt budget waar je je echt aan moet houden, dan kan dit model wel de oplossing voor je zijn.

Sean


Naast intensief trainen op zijn crosstrainer is hij ook verzot van hardlopen op warme zomeravonden en vind je hem vaak terug achter het fornuis om culinaire hoogstandjes op tafel te toveren.

Sean

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!