Merken crosstrainers

Er bestaan heel wat merken crosstrainers maar wij zijn van mening dat er slechts enkelen écht de moeite waard zijn. Merken die al jarenlang kwaliteit weten te leveren én een na verkoop ook support bieden waar je op kunt rekenen. Let wel, we bekijken hier de beste merken voor crosstrainers voor thuisgebruik. Deze toestellen zijn vaak ook goed voor sportscholen maar zij kijken vaak beter naar merken en modellen die geschikt zijn voor zeer intensief gebruik.

Focus Fitness

Focus Fitness is één van de beste verkopende fitness toestel merken voor thuisgebruik in de Benelux. En daar is een goede reden voor. Niet alleen bieden ze zeer degelijke toestellen, ook hun service is helemaal top. Voor de crosstrainers hebben ze de Fox lijn ontwikkeld en zijn ze ook wel gekend op hun premium Senator toestel. 

-> Lees alles over Focus Fitness crosstrainers <-

Focus Fitness Fox 3 Crosstrainer Review
Ben je op zoek naar een degelijk instapmodel? Dan is de Focus Fitness Fox 3 crosstrainer zeker een goede keuze. Op vlak van prijs/kwaliteit zit je hier heel erg goed.
Focus Fitness Fox 4 Crosstrainer Review
Het is bijna niet te geloven hoeveel waar je krijgt voor je geld bij deze Focus Fitness Fox 4. Voor deze prijs haal een topproduct in huis. We zijn dan wel eerder voorstander van een crosstrainer met een vliegwiel dat achteraan het toestel geplaatst is maar de bewegingen op dit model voelt toch nog steeds erg natuurlijk en comfortabel aan. Een uitstekende keuze als eerste fitnesstoestel.
Focus Fitness Fox 5 Crosstrainer Review
Deze Focus Fitness Fox 5 crosstrainer is niet voor niets het best verkocht en best beoordeelde model van Focus Fitness. Het vliegwiel van 10 kg, de stabiliteit en comfort zijn een plezier om op te trainen. Een absolute topkeuze als je op zoek bent naar een crosstrainer met goede prijs-kwaliteitsverhouding voor thuis waarmee je een sportschool-ervaring krijgt.
Focus Fitness Senator Crosstrainer Review
De Focus Fitness Senator Crosstrainer is dé koop voor de sporter dat een toestel zoekt waar hij/zij intensief op kan trainen. Aan dit toestel hangt een relatief stevig prijskaartje maar wat ons betreft is het dit waard. De lange lengtepas, stabiliteit, uitstekende trainingsprogramma’s en fluisterstil vliegwiel maakt dat je zeker bent van jarenlang soepel en comfortabel trainen.

Tunturi

Ook Tunturi is een gekend fitness toestel merk met een jarenlange goede reputatie. Ze konden dan ook niet ontbreken in dit lijstje met crosstrainer merken. Het merk is oorpronkelijk ontstaan in Finland maar ondertussen zijn ze wereldwijd actief.

Tunturi Star Fit C100 Crosstrainer Review
De Tunturi Star Fit C100 crosstrainer is een ideale crosstrainer voor thuis voor zowel beginnende als gevorderde sporter. In het standaard model is er geen borstband functie voorzien maar dat heb je wel als je de C100 HR i+ koopt. Samengevat kunnen we stellen dat dit een top toestel aan een zeer schappelijke prijs is.
Tunturi Cardio Fit C30 Crosstrainer Review
Hoewel dit op zich geen slechte keuze hoeft te zijn, zijn we niet de grootste fan van dit model. Tunturi heeft heel wat beter modellen gemaakt (zoals de Star Fit C100) die dan wel wat duurder mogen zijn maar ongetwijfeld ook langer mee zullen gaan en veel meer functies bevatten. Heb je een beperkt budget waar je je echt aan moet houden, dan kan dit model wel de oplossing voor je zijn.

Kettler

In Nederland het meest gekende merk. Naast heel wat andere fitnesstoestellen, speelgoed voor kinderen, tuinmeubelen ... heeft Kettler ook crosstrainers in het gamma. Ben je op zoek naar een toestel van een vertrouwd merk? Dan kan een Kettler crosstrainer wel eens een goede keuze zijn.

Kettler Curo M Crosstrainer Review
We willen niet zeggen dat de Kettler Curo M crosstrainer geen goede keuze is, maar volgens ons zijn er betere opties beschikbaar. Het voordeel aan dit toestel is de compactheid, transportmogelijkheden en eenvoudig gebruik. Wat we wel minder vinden is dat de weerstand handmatig aangepast dient te worden. Dat wordt dan weer goedgemaakt door het vliegwiel van 12 kg, verstelbaarheid van paslengte en de zeer democratische prijs. Dit is een goede keuze voor een beginner met een beperkt budget.

VirtuFit

Waarschijnlijk het minst gekende merk bij de Nederlanders. En dat is een jammere zaak want VirtuFit produceert schitterende crosstrainers. Meestal scherp geprijsd met een kwaliteit dat meer dan voldoende is om thuis jarenlang van je fitnesstoestel te kunnen genieten.

VirtuFit iConsole CTR 2.1 Crosstrainer Review
Als we één model zouden moeten aanduiden als de ideale crosstrainer voor thuis, dan was het waarschijnlijk deze VirtuFit iConsole CTR 2.1. Alles zit goed bij dit toestel en de prijs is, in vergelijking met gelijkaardige crosstrainer van andere merken, zeker niet slecht. Eenmaal het je gelukt is om het fitnesstoestel in elkaar te zetten en de trainingscomputer geprogrammeerd is, ben je klaar voor jarenlang genot van dit duurzaam model.