Prijzen van crosstrainers

Crosstrainers combineren de cardiovasculaire voordelen van een loopband met een spieropbouwende training. Net zoals andere fitnesstoestellen voor thuisgebruik hangt aan deze toestellen vaak een stevig prijskaartje. Daarom is het goed je grondig te informeren alvorens een model aan te kopen. Onze keuzehulp kan je hierbij helpen.

Studies beweren dat de meest duurzame modellen beginnen vanaf € 1000. Maar er zijn gelukkige wel andere toestellen beschikbaar voor minder geld. Duurzaamheid, technologische functies en de paslengte drijven de prijs op. De truc is om het juiste toestel te kopen. Goed na te gaan hoe intensief het toestel zal gebruikt worden en welke functies voor jou belangrijk zijn.

Goedkope crosstrainers voor beginners

Beginnersmodellen kun je al vinden tussen € 300 en € 500. Zeker wanneer je goed oplet op de prijzen en slag slaat bij één van de aanbiedingen, kan je voor relatief weinig geld een goed toestel vinden. Zoals de Focus Fitness Fox 3 of VirtuFit iConsole CTR 2.1.

Prijzen Mid-range modellen

Mid-range modellen die wat intensiever gebruikt kunnen worden vind je tussen € 500 en € 1000. Denk daarbij aan toestellen zoals de Focus Fitness Fox 5 of Tunturi Star Fit C100. Deze toestellen zijn meestal wat zwaarder en bieden dus meer stabiliteit, zijn voorzien van meer technologische functies en hebben over het algemeen een langere lengtepas wat comfortabeler traint.

Prijzen High-end crosstrainers

High-end crosstrainers zoals die van Toorx of Taurus, die je wel eens in de sportschool kan tegenkomen beginnen vanaf €1000. Dit zijn modellen die het duurzaamst zijn, van de allernieuwste snufjes voorzien zijn en het maximum aan comfort bieden. Voor de meesten is dergelijk model niet de prijs waard maar voor de fervente sporter met voldoende ruimte in huis en een budget dat dergelijke investering toelaat zeker geen slechte keuze.

Van plan om een crosstrainer te kopen? Bekijk dan zeker de aandachtspunten bij je keuze in onze crosstrainer koopgids.