.st0{fill:#FFFFFF;}

Kettler Curo M Crosstrainer Review 

 februari 6, 2019

By  Sean

De Kettler Curo M is de best verkochte Kettler crosstrainer. Het gaat hierbij om een compact model dat quasi overal geplaatst kan worden met de transportwieltjes en eenvoudig in gebruik is. Hou er wel rekening mee dat dit toestel voorzien is van de basis functies zonder meer. Ideaal voor een beginner dat op zoek is naar een betaalbaar model maar niet de beste keuze voor een intensieve gebruiker.

Plus- en minpunten

Ook bij deze crosstrainer overlopen we graag de plus- en minpunten zodat je goed weet waar je aan toe bent wanneer je de Kettler Curo M wilt kopen.

Pluspunten

  • Eenvoudig in gebruik
  • Compact
  • Achterwielaandrijving
  • Vliegwiel van 12 kg
  • Mooi design
  • Handige transportwieltjes
  • Werkt draadloos (geen voeding nodig)
  • Verstelbare paslengte

Minpunten

  • Weerstand manueel te verstellen
  • Werkt op batterijen

Belangrijkste features

De Kettler Curo M crosstrainer is niet meteen het meest uitgebreide toestel. Maar dat mogen we ook niet verwachten aan deze aankoopprijs. Graag overlopen we samen met jou de belangrijkste features van dit toestel.

De Curo M beschikt over 8 verschillende weerstandniveau’s. Deze zijn helaas enkel handmatig te verstellen. Dit is op zich best ok al zijn er uiteraard toestellen die over veel meer weerstandniveau’s beschikken.

Deze crosstrainer is echter zeer compact. Met zijn 115 cm lengte, 62 cm breedte en 160 cm hoogte haal je een van de kleinste modellen in huis die je gemakkelijk kunt in een kamer kwijt kunt. De handige transportwieltjes maken het overigens eenvoudig om het 49 kg zware toestel naar een andere kamer te verhuizen.

Als je daarbij bedenkt dat dit fitnesstoestel werkt op batterijen in plaats van voeding, is dit draadloos model ideaal om te gebruiken op plaatsen in je huis zonder daarbij rekening te moeten houden met stopcontacten en eventuele verlengsnoeren.

De Curo M is voorzien van een handig display waarop je de tijd, afstand, snelheid, RPM, calorievebruik en je hartslag op kunt aflezen. De hartslagsensoren zijn gepositioneerd op de binnenste (vaste) handvaten al heb je ook de mogelijkheid om met een (niet meegeleverde) borstband je hartslag bij te houden.

Voor deze prijs heeft de crosstrainer een relatief lange lengtepas van 39 cm wat een het gebruik aangenaam maakt. Het vliegwiel van 12 kg is daarbij ook redelijk zwaar wat het comfort van je training verbetert.

Ten slotte valt het design van deze Curo M wel op. Het toestel ziet er sportief en erg professioneel uit.

Productspecificaties

Merk

Kettler

Model

Curo M

Garantie onderdelen

2 jaar

Garantie op las- en framewerk

2 jaar

Lengte

115 cm

Breedte

62 cm

Hoogte

160 cm

Maximaal belastbaar gewicht

110 kg

Inklapbaar

Nee

Aantal programma's

1

Inclusief trainingscomputer

Ja

Aantal trainingsniveaus

8

Borstband mogelijk

Ja

Weerstandsysteem

Magnetische weerstand

Gewicht vliegwiel

12 kg

Hartslagfunctie

Ja

Ergometer

Nee

Gewicht

49 kg

Instelling weerstand

Manueel

Type vliegwiel

Achterwielaandrijving

Bijpassende accessoires

Zoals bij andere crosstrainers raden we aan om ineens een vloermat aan te schaffen. Zo voorkom je beschadigingen aan de ondergrond wanneer je het toestel gebruikt.

Ook een onderhoudsspray is een handige aankoop om de levensduur van het toestel te maximaliseren. Lees hier meer over het onderhoud van je crosstrainer.

Ten slotte is een borstband ook een handige aankoop als je je hartslag tijdens de trainingen goed wilt bijhouden. Wanneer je van plan bent om af te vallen, je uithoudingsvermogen te verhogen of vet te verbranden is dit een must-have.

Alternatieven

Als je een steviger model, met meer functies wilt, dan ben je waarschijnlijk beter af met een toestel als de Focus Fitness Fox 3. Deze laatste is iets duurder maar biedt volgens ons wat meer waar voor je geld.

Mag het nog wat meer zijn (en kosten) dan de Fox 3, dan raden we je zeker de VirtuFit iConsole CTR 2.1 aan. Wat ons betreft is dit één van de beste keuzes als het op crosstrainers aankomt.

Conclusie

We willen niet zeggen dat de Kettler Curo M crosstrainer geen goede keuze is, maar volgens ons zijn er betere opties beschikbaar. Het voordeel aan dit toestel is de compactheid, transportmogelijkheden en eenvoudig gebruik. Wat we wel minder vinden is dat de weerstand handmatig aangepast dient te worden. Dat wordt dan weer goedgemaakt door het vliegwiel van 12 kg, verstelbaarheid van paslengte en de zeer democratische prijs.

Dit is een goede keuze voor een beginner met een beperkt budget.

Sean


Naast intensief trainen op zijn crosstrainer is hij ook verzot van hardlopen op warme zomeravonden en vind je hem vaak terug achter het fornuis om culinaire hoogstandjes op tafel te toveren.

Sean

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!