.st0{fill:#FFFFFF;}

Focus Fitness Senator Crosstrainer Review 

 februari 5, 2019

By  Sean

De Focus Fitness Senator crosstrainer is het paradepaardje van Focus Fitness in hun lijn crosstrainers. Dat betekent dus ook dat het zowat hun duurste model is maar als je kijkt naar wat je er voor terugkrijgt hoeft dat zeker geen slechte koop te zijn. Met zijn 70 kg en solide bouw ben je zeker  van een duurzame crosstrainer dat zelfs bij intensief gebruik wel je hele leven lang mee kan gaan. De lengtepas van 60 cm en vliegwiel van 12kg haal je een echt totaalpakket in huis.

Plus- en minpunten

Ook bij deze crosstrainer overlopen we graag de plus- en minpunten zodat je goed weet waar je aan toe bent wanneer je de Focus Fitness Senator wilt kopen.

Pluspunten

  • Zeer stabiel (70 kg)
  • Geschikt voor intensieve gebruikers
  • Comfortabele en natuurlijke loopbeweging (vliegwiel van 12 kg en lengtepas van 60 cm)
  • 32 trainingsniveaus
  • 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma's
  • Wattageprogramma (ideaal voor oa revalidatie)
  • Zeer stil

Minpunten

  • Montage duurt wel eventjes
  • We vinden een vliegwiel achteraan nog net ietsje aangenamer
  • Lengtepas en pedalen niet verstelbaar

Belangrijkste features

Eigenlijk zijn er weinig functies die je bij andere elliptische machines zult vinden en niet bij de Senator hebt. Het belangrijkste blijft uiteraard steeds het gebruiksgemak van het toestel. Wanneer dit niet ok is, zul je sneller geneigd zijn een work-out op het fitnesstoestel te beginnen.

De Senator crosstrainer is voorzien van een vliegwiel van maar liefst 12 kg en een lengtepas van 60 centimeter. Dat zorgt ervoor dat elke beweging soepel en natuurlijk aanvoelt. Wat we in dit geval wat minder vinden is dat het vliegwiel zich aan de voorkant bevindt. Dat heeft wel als voordeel dat er geen buizen tussen de benen lopen en de pedalen dichter bij elkaar zijn geplaatst. Ideaal voor wie revalideert of regelmatig last heeft aan de rug. Maar een vliegwiel achteraan (zoals de Fox 5) is voor ons net iets beter.

Wat betreft het design kunnen we niet anders dan vol lof zijn over dit model. Je hebt echt het gevoel alsof je een toestel uit de gym bij je thuis hebt staan. De rug wordt amper belast en de handvaten zijn ook ideaal geplaatst om geen last te krijgen aan je polsen tijdens het trainen.

Dit model is niet alleen voor intensieve gebruikers en mensen die revalideren de beste keuze vanwege het ergonomisch design. Ook de mogelijkheid om op wattage te trainen is voor hen een grote plus. Met een wattage programma kun je je trainingsprogramma zo instellen dat je continu op de voorgeschreven weerstand traint. Doordat je met deze crosstrainer ook op wattage kunt trainen, is dit toestel bijgevolg een ergometer.

Tijdens de work-out zelf zul je weinig last ervaren van het geluid dat de machine maakt. De aandrijving is namelijk fluisterstil. Ideaal als je dus tijdens het trainen een serie of film wilt bekijken zonder oortjes of een hoofdtelefoon te moeten gebruiken.

De Senator is voorzien van een trainingscomputer waar 12 vooraf geprogrammeerde trainingsprogramma’s op staan. Dat maakt dit model ook ideaal voor de gemotiveerde beginner dat zijn/haar trainingen langzaamaan wilt opbouwen maar geen idee heeft hoe te beginnen. Naast de vooraf geprogrammeerde trainingsprogramma’s biedt de trainingscomputer ook de mogelijkheid om een persoonlijk trainingsschema in te voeren of op hartslag te trainen. Dat laatste is ideaal voor mensen die willen werken aan hun conditie, willen afvallen of vet willen verbranden.

Productspecificaties

Merk

Focus Fitness

Model

Senator

Garantie onderdelen

2 jaar

Garantie op las- en framewerk

Levenslang

Lengte

174 cm

Breedte

63 cm

Hoogte

166 cm

Maximaal belastbaar gewicht

150 kg

Inklapbaar

Nee

Aantal programma's

12

Inclusief trainingscomputer

Ja

Aantal trainingsniveaus

32

Borstband mogelijk

Ja

Weerstandsysteem

Magnetische weerstand

Gewicht vliegwiel

12 kg

Hartslagfunctie

Ja

Ergometer

Ja

Gewicht

70 kg

Instelling weerstand

Elektronisch

Type vliegwiel

Voorwielaandrijving

Bijpassende accessoires

Zoals bij de meeste elliptische trainers raden we aan om bij aankoop ook meteen een beschermmat aan te schaffen. Zo voorkom je krassen of andere beschadigingen aan je vloer terwijl je aan het trainen bent.

Daarnaast is het ook interessant om een borstband te kopen wanneer je op hartslag wilt trainen. Dat is voornamelijk de moeite waard als je wilt afvallen, je conditie verbeteren of vet wilt verbranden. Een hartslagmeter via borstband is namelijk veel nauwkeuriger dan via de handsensoren op de handgrepen.

Alternatieven

Toegegeven, de Focus Fitness Senator crosstrainer is niet de goedkoopste. Wil je een goedkoper alternatief dat op vlak van kwaliteit/functies in de buurt komt? Dan kijk je best naar een model als de Fox 5. Onze volledige review van de Fox 5 kun je hier lezen.

Conclusie

De Focus Fitness Senator Crosstrainer is dé koop voor de sporter dat een toestel zoekt waar hij/zij intensief op kan trainen. Aan dit toestel hangt een relatief stevig prijskaartje maar wat ons betreft is het dit waard. De lange lengtepas, stabiliteit, uitstekende trainingsprogramma’s en fluisterstil vliegwiel maakt dat je zeker bent van jarenlang soepel en comfortabel trainen.

Sean


Naast intensief trainen op zijn crosstrainer is hij ook verzot van hardlopen op warme zomeravonden en vind je hem vaak terug achter het fornuis om culinaire hoogstandjes op tafel te toveren.

Sean

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!