.st0{fill:#FFFFFF;}

Focus Fitness Fox 5 Crosstrainer Review 

 februari 5, 2019

By  Sean

De Focus Fitness Fox 5 crosstrainer is de best verkochte en best beoordeelde crosstrainer van alle Focus Fitness crosstrainers. En dat is uiteraard te wijten aan de uitstekende kwaliteit en scherpe prijs. Hoewel er goedkopere modellen in deze lijn bestaan (zoals de Fox 3 en Fox 4) dat ook zeer degelijke toestellen zijn, springt dit model er op vlak van prijs/kwaliteit net ietsje bovenuit. Bekijk hier de beste prijs voor de focus fitness fox 5.

Plus- en minpunten van de Focus Fitness Fox 5

Zoals bij alle crosstrainer reviews lijsten we graag de plus- en minpunten van de Fox 5 voor je op.

Pluspunten

 • Vliegwiel van 10 kg zorgt voor natuurlijke en soepele bewegingen
 • Lange lengtepas (47 cm) is erg comfortabel
 • Voetpedalen en lengtepas is (in hoogte) in verschillende standen te verstellen
 • Vliegwiel is achteraan het toestel
 • 16 weerstand niveaus
 • Zeer stabiel dankzij z'n 70 kg
 • Belastbaar gewicht tot 150 kg
 • Erg stil
 • Hartslagmeter (met mogelijkheid tot borstband)

Minpunten

 • Zwaar (70 kg) om te verplaatsen
 • Niet inklapbaar
 • Geen houder voor drank, smartphone of tablet

Belangrijkste features

Bij elke review onderzoeken we telkens enkele punten die bij een crosstrainer van groot belang zijn. Één van die dingen is het vliegwiel. Over het algemeen geldt, hoe zwaarder het vliegwiel, hoe aangenamer de workout aanvoelt. De Focus Fitness Fox 5 is voorzien met een vliegwiel van 10 kg. Daarmee is dit een zwaarder vliegwiel dan bij vele andere, goedkopere modellen maar bekom je een aangename workout.

Daarnaast is ook de lengtepas van cruciaal belang. Hoe langer de lengtepas, hoe beter. Uiteraard mag de lengtepas ook niet té lang zijn, zeker wanneer je niet erg groot bent. Gelukkig is bij de Fox 5 zowel de lengtepas verstelbaar (in 4 standen) als de voetpedalen (in 3 standen) waardoor deze geschikt is voor personen van alle groottes. Het toestel mag je belasten met een gewicht tot 150 kg waardoor het ook een uitstekende keuze is voor zwaarlijvige personen die met het toestel wensen af te vallen.

En als het je bedoeling is om gewicht te verliezen, dan kun je best gebruik maken van het hartslagprogramma dat in dit model is voorzien. Aan de hand van je hartslag kun je zo trainen voor vetverbranding, spieropbouw of conditieverbetering. In totaal zijn er 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s die je kunt volgen. Daarnaast is er ook één manueel programma dat je volledig kunt instellen naar jouw wensen. Zo blijft een workout altijd een leuke uitdaging en behaal je de doelstelling die je voor ogen hebt.

De Focus Fitness Fox 5 is voorzien van een overzichtelijk display waarop je standaard trainingsgegevens kunt aflezen zoals: tijd, afgelegde afstand, snelheid, RPM, calorieverbruik, hartslag, wattage…

De V-belt aandrijving is fluisterstil wat het toestel ideaal maakt om te gebruiken vroeg in de ochtend of laat in de avond zonder daarbij iemand te storen.

Productspecificaties

Merk

Focus Fitness

Model

Fox 5

Garantie onderdelen

2 jaar

Garantie op las- en framewerk

Levenslang

Lengte

130 cm

Breedte

63 cm

Hoogte

160 cm

Maximaal belastbaar gewicht

150 kg

Inklapbaar

Nee

Aantal programma's

12

Inclusief trainingscomputer

Ja

Aantal trainingsniveaus

16

Borstband mogelijk

Ja

Weerstandsysteem

Magnetische weerstand

Gewicht vliegwiel

10 kg

Hartslagfunctie

Ja

Ergometer

Nee

Gewicht

68 kg

Instelling weerstand

Elektronisch

Type vliegwiel

Achterwielaandrijving

Bijpassende accessoires

Aangezien het hier om een erg zwaar product gaat, raden we aan om de ondergrond te beschermen met een crosstrainer mat. Zo voorkom je krassen op je vloer. Daarnaast wordt er ook niet standaard een borstband meegeleverd. Wil je dat wel, dan moet je kiezen voor de Focus Fitness Fox 5 HRC of je kunt deze hier achteraf apart kopen. Als het je bedoeling is om programma’s op hartslag te volgen dan raden we deze borstband ten zeerste aan. Een borstband meet je hartslag vele malen nauwkeuriger dan de vingersensoren aan de handgrepen.

Alternatieven

Ben je op zoek naar meer opties of een nog steviger model? Dan is de Focus Fitness Senator misschien wel een goede keuze voor jou. Wil je dan weer een goedkoper model, dan is de Focus Fitness Fox 4 je beste keuze.

Conclusie

Deze Focus Fitness Fox 5 crosstrainer is niet voor niets het best verkocht en best beoordeelde model van Focus Fitness. Het vliegwiel van 10 kg, de stabiliteit en comfort zijn een plezier om op te trainen. Een absolute topkeuze als je op zoek bent naar een crosstrainer met goede prijs-kwaliteitsverhouding voor thuis waarmee je een sportschool-ervaring krijgt.

Sean


Naast intensief trainen op zijn crosstrainer is hij ook verzot van hardlopen op warme zomeravonden en vind je hem vaak terug achter het fornuis om culinaire hoogstandjes op tafel te toveren.

Sean

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!