.st0{fill:#FFFFFF;}

Focus Fitness Fox 3 Crosstrainer Review 

 februari 5, 2019

By  Sean

De Focus Fitness Fox 3 is een ideale crosstrainer voor de beginnende thuissporter. Dit model werkt met een vliegwiel dat achteraan het toestel is geplaatst. Bij aankoop van de Focus Fitness Fox 3 crosstrainer krijg je 2 jaar garantie op onderdelen en maar liefst 10 jaar garantie op het frame & laswerk. Het vliegwiel heeft een gewicht van 7 kg wat erg prettig aanvoelt.

De machine werkt met een magnetisch weerstandsysteem dat elektronisch instelbaar is over 16 verschillende niveau’s.

Plus- en minpunten van de Focus Fitness Fox 3

Bij elke crosstrainer review lijsten we kort de plus- en minpunten van elk model op.

Pluspunten

 • Handig in gebruik
 • Scherp geprijsd
 • Duurzaam & stabiel
 • Geruisloos
 • 18 programma's
 • Hartslagfunctie met mogelijkheid om (compatibele) borstband te gebruiken
 • Kleuren LED display
 • 16 weerstandniveaus

Minpunten

 • Geen houder voor waterfles of tablet
 • Lengtepas niet verstelbaar
 • Hellingshoek niet instelbaar
 • Niet inklapbaar

Bekijk de beste prijs

Bekijk hier de huidige prijs van de Focus Fitness Fox 3

Belangrijkste features

De lengtepas van de Focus Fitness Fox 3 crosstrainer is 40 cm lang. Dit is relatief lang waardoor de bewegingen wel natuurlijk aanvoelen. Echter, ben je een (zeer) groot of (zeer) klein persoon, dan zul je waarschijnlijk beter trainen op een model waarbij de lengtepas aanpasbaar is. Gelukkig zijn de voetpedalen wel verstelbaar wat een workout voor mensen die geen gemiddelde lengte hebben ook best aangenaam maakt. Ben je echter groter dan 2 meter, dan kijk je beter uit naar een ander model met een instelbare paslengte.

focus fitness fox 3 crosstrainer stuur

De Focus Fitness Fox 3 weegt 48 kg, wat het best een zware machine maakt. Voordeel hierbij is dat je bij een workout heel stabiel zult kunnen trainen. Het nadeel is uiteraard dat het een zware machine is wanneer je deze moet verplaatsen. Gelukkig zijn er wel transportwieltjes voorzien wat het verplaatsen iets gemakkelijker maakt. Dit model kun je met een lichaamsgewicht tot 120 kg belasten.

Deze Focus Fitness crosstrainer is voorzien van een LED display in kleur waarmee je de weerstand kunt aanpassen. Je kunt zo gemakkelijk tussen 16 verschillende weerstandniveaus switchen. Daarnaast kun je op het display ook de standaard zaken aflezen zoals de tijd, afgelegde afstand, snelheid, aantal omwentelingen, omgevingstemperatuur, verbrande calorieën en je hartslag. Bovendien kun je een borstband koppelen waarmee je je hartslag nauwkeuriger kunt meten. Let bij aankoop van de borstband er wel even op of deze compatibel is met dit toestel. Bij dit voordeelpakket (Focus Fitness Fox 3 HRC) koop je onmiddellijk de Focus Fitness Fox 3 met bijgeleverde compatibele borstband.

In de Fox 3 vind je 18 verschillende trainingsprogramma’s terug. Hiervan zijn er 12 voorgeprogrammeerd, 4 gebaseerd op je hartslag, 1 manueel en 1 persoonlijk programma.

Die laatste kun je volledig zelf instellen. Op die manier kun je de workouts steeds uitdagend maken en ben je er zeker van dat je uiteindelijk je doelstelling haalt.

focus fitness fox 3 display

Naast de verschillende trainingsprogramma’s kun je ook verschillende gebruikersprofielen aanmaken. Je kunt tot 5 profielen instellen waarin je gegevens als lengte, gewicht en geslacht kunt opslaan. Dit is ideaal wanneer het toestel door meerdere personen in het gezin wordt gebruikt. Door de verschillende profielen kan iedereen gemakkelijker zijn/haar traject volgen om de trainingsdoelstellingen te behalen.

Bekijk de beste prijs

Bekijk hier de huidige prijs van de Focus Fitness Fox 3

Het belangrijkste onderdeel van een crosstrainer is het vliegwiel. De Focus Fox 3 is voorzien van een vliegwiel van 7 kg. Dit is relatief zwaar waardoor de omwentelingen aangenaam aanvoelen en je het gevoel krijgt op een kwaliteitsvol toestel te trainen. De crosstrainer is ook voorzien van een V-belt dat je bijna niet kunt horen. Ideaal om te trainen wanneer er andere mensen in dezelfde kamer bijvoorbeeld televisie kijken.

Productspecificaties

Merk

Focus Fitness

Model

Fox 3

Garantie onderdelen

2 jaar

Garantie op las- en framewerk

10 jaar

Lengte

125 cm

Breedte

50 cm

Hoogte

160 cm

Maximaal belastbaar gewicht

120 kg

Inklapbaar

Nee

Aantal programma's

18

Inclusief trainingscomputer

Ja

Aantal trainingsniveaus

16

Borstband mogelijk

Ja

Weerstandsysteem

Magnetische weerstand

Gewicht vliegwiel

7 kg

Hartslagfunctie

Ja

Ergometer

Nee

Gewicht

48 kg

Instelling weerstand

Elektronisch

Type vliegwiel

Achterwielaandrijving

Focus Fitness Fox 3 iPlus

focus fitness fox 3 iplus

Ben je op zoek naar een model dat net als de Focus Fitness Fox 3 bestaat uit een degelijk apparaat maar wil je er wat meer opties op? Dan is de iPlus versie voor jou een betere keuze. Het grootste verschil zit hem in de verbindingsmogelijkheid met een smartphone of tablet. Via Bluetooth kan je deze verbinden met de crosstrainer. Hierdoor kun je verschillende applicaties het trainen nog aangenamer maken en je progressie nog beter opvolgen.

Met de iPlus module kun je bijvoorbeeld ook trainen met Google Streetview. Virtueel loop je dan in je eigen omgeving, ook wanneer het buiten hard aan het regenen is. Of je kunt ervoor kiezen om in een exotisch landschap te trainen.

Wil je nog wat meer functies of ben je van plan om het toestel intensief te gebruiken? Dan kijk je best ook even naar de Fox 5 van Focus Fitness. Dit model is beter geschikt voor intensieve gebruikers en is uitgerust met nog meer mogelijkheden.

Conclusie - Focus Fitness Fox 3 (iPlus)


Algemene score:

4.5 / 5

Kwaliteit

Functies

Prijs

Ben je op zoek naar een degelijk instapmodel? Dan is de Focus Fitness Fox 3 crosstrainer zeker een goede keuze. Op vlak van prijs/kwaliteit zit je hier heel erg goed.

Het is een zeer degelijk toestel zonder veel (leuke) opties. Dit toestel is in vergelijking met andere modellen zeer budgetvriendelijk.


Vooral de trainingsprogramma’s en verschillende gebruikersprofielen kan erg handig zijn voor gezinnen. Daarnaast is het een erg comfortabel toestel. Wat we jammer vinden is dat de paslengte niet instelbaar is maar met de 40 cm paslengte is dit toestel voor de meeste mensen wel geschikt.


Wil je echter de crosstrainer wat intensiever gebruiken en/of ben je geen beginner meer, dan raden we aan om naar een model te kijken met iets meer functies zoals de Focus Fitness Fox 5.


> Bekijk de beste prijs voor de Focus Fitness Fox 3

Sean


Naast intensief trainen op zijn crosstrainer is hij ook verzot van hardlopen op warme zomeravonden en vind je hem vaak terug achter het fornuis om culinaire hoogstandjes op tafel te toveren.

Sean

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!