.st0{fill:#FFFFFF;}

Train je op de crosstrainer ook je armen? 

 oktober 31, 2022

By  Sean

Mensen kunnen specifieke gebieden hebben waar ze zich met hun oefeningen op willen richten bij het sporten. Daarentegen kun je je niet een hele sessie op één spiergroep richten, omdat iedereen een deel van zijn lichaam moet trainen in plaats van slechts een paar ledematen. Er zijn echter veel manieren waarop mensen hun gewenste spiergebied kunnen stimuleren om wat vet te verliezen.

Maar zijn crosstrainers goed voor je armen? De crosstrainer is goed voor je armen, want als je aan de beweegbare handgrepen trekt, schakel je de biceps, triceps en schouders in. Je kunt dus een meer op het bovenlichaam gerichte cardiotraining doen.

In dit artikel worden de crosstrainer en armen besproken. Je zult weten of de crosstrainer perfect is voor jou en je armbepalende behoeften.


Wat is het doel van de crosstrainer?

wat is een crosstrainer

De crosstrainer is populair omdat het een low-impact machine is die een uitstekend alternatief is voor hardlopen op de loopband. Daarom kan de machine hardlopen en wandelen nabootsen, maar niet helemaal repliceren. Ook is hardlopen niet de ideale methode om armen te verstevigen, maar het is wel een goede bron van cardio.

Om algemeen lichaamsvet te verliezen en af te vallen moet de persoon in een calorietekort verkeren terwijl hij cardio voltooit. Dit kan echter met veel verschillende machines. 


Wat zijn de verschillende soorten crosstrainers waar armen van profiteren?

Er zijn twee soorten crosstrainers: één met bewegende armen en één zonder. De eerste machine zal voetpedalen hebben die heen en weer glijden. Deze pedalen kunnen breder of op een helling worden ingesteld, zodat de machine je training uitdagender kan maken. Meestal zal de persoon zijn handen aan de aanwezige handgrepen gedruppeld moeten houden, waardoor de armen niet trainen.

Andere crosstrainers zijn echter populairder geworden, waardoor mensen hun armen kunnen trainen. Deze machines hebben bewegende armen die mensen kunnen vasthouden en hun armen en benen in een rennende beweging kunnen bewegen. Dit kan helpen bij het verstevigen van je armen en het verbranden van vet. Het nadeel bij dit type modellen is dat de kans iets groter is dat het gaat piepen en kraken.

 

Hoe moet je de crosstrainer gebruiken voor je armen?

Er zijn veel manieren waarop mensen de crosstrainer kunnen gebruiken, maar het is belangrijk dat hij op de juiste manier wordt gebruikt. Wanneer je op de machine stapt, zal hij de juiste vorm moeten hebben, omdat dit zijn resultaten zal verbeteren en de kans op blessures of onbalans in de spieren zal verminderen.

De persoon moet zijn voeten plat op de pedalen plaatsen terwijl hij de stokken op borsthoogte houdt. Ze moeten hun buikspieren strak houden en met opgeheven schouders naar voren kijken. De armen en benen moeten afwisselend heen en weer bewegen. Maar voor een betere armtraining moeten ze hun armen naar buiten duwen en weer naar binnen trekken om een volledige beweging te maken.


Toont de crosstrainer de armen?

Bij correct gebruik van het apparaat kunnen de armen verstevigd worden. Flexie vindt plaats wanneer de hoek tussen twee botten kleiner wordt. Dat betekent dat wanneer de gebruiker zijn ellebogen buigt, hij zijn biceps en de spieren aan de binnenkant van zijn bovenarmen bewerkt. Ook bij extensie gebeurt dit als de hoek tussen twee botten groter wordt.

Daarnaast is een crosstrainer ook goed voor de benen. Zo kun je er bijvoorbeeld cellullitis mee verminderen.

 
Wat doet een crosstrainer voor de armen?

wat doet een crosstrainer voor de armen

Als de gebruiker tijdens zijn training zijn armen strekt, werkt hij aan zijn triceps en de spieren aan de achterkant van zijn bovenarmen. Bovendien zijn dit niet de enige gebieden die getraind kunnen worden tijdens het gebruik van de crosstrainer. Het is een goede vorm van cardio, maar het kan ook iemands borst, schouders, rugspieren, quads, bilspieren en hamstrings trainen.


Vergeet de weerstand niet

Het toevoegen van weerstand aan elke training kan de resultaten verbeteren maar je gaat er wel door zweten. De weerstand kan worden verhoogd, waardoor de armen en benen van de gebruiker meer werk moeten verrichten. In het algemeen zal dit helpen bij de definitie van de armen. De crosstrainer kan niet gebruikt worden om armen groter te maken, omdat het helpt bij het uithoudingsvermogen van de spieren.

Om armspieren groter te maken, zal de persoon gewichtstrainingen en spieruithoudingsvermogenstrainingen zoals de crosstrainer moeten voltooien.

De beste keuze als je met weerstand wil gaan trainen is door te kiezen voor een ergometer toestel.

 

Verbrandt de crosstrainer armvet?

De crosstrainer vermindert niet plaatselijk vet, en zal dus niet specifiek vet in de armen verbranden. Als iemand vet wil verliezen, moet hij een calorietekort hebben. Dit betekent dat ze meer calorieën moeten verbranden dan ze dagelijks verbruiken. De crosstrainer is echter een goede machine voor spieruithoudingsvermogen omdat je erg veel spieren traint, en het zal helpen de armspieren te verstevigen.Wat zijn de drie stappen om armen te verstevigen op de crosstrainer?

3 stappen armen verstevigen op crosstrainer

De beste manier om elke vorm van armvet af te schaven is door cardio te voltooien. Daarom is een crosstrainer een geweldige machine om te gebruiken. Ook moeten mensen weerstandstraining opbouwen als ze spieren in hun armen willen opbouwen, wat eerder in dit bericht is gezegd. Dit zijn echter de drie stappen die je moet volgen als je het apparaat wilt gebruiken om vet rond je armen te verbranden en spiergroei te bevorderen. 


Stap 1: opwarmen

Voordat je aan een training begint, moet ieder mens zijn lichaam opwarmen. Dit zal helpen de botten en gewrichten soepeler te maken, waardoor er minder kans is op blessures. Je moet vijf tot tien minuten opwarmen door op de plaats te joggen of te wandelen. Vergeet ook niet je rekoefeningen te doen, want dit zal je bewegingsvrijheid vergroten.


Stap 2: Cardio is de weg

Elke week moet je 150 minuten cardiotraining doen. Dit kun je doen op de crosstrainer tijdens je training, want het is een goede vorm van cardio die iedereen midden in zijn training kan voltooien. Terwijl je op het apparaat zit, moet je om te beginnen de weerstand op laag of nul zetten als je de machine net begint te gebruiken.

Je wilt ervoor zorgen dat je vorm goed is, zodat je jezelf niet blesseert. Terwijl je op de machine zit, houd je je vast aan de beweegbare handgrepen en duw je met je armkracht naar voren. Dit zal je helpen je te concentreren op je armspieren, wat de spieropbouw bevordert terwijl je de crosstrainer gebruikt.


Stap 3: Weerstandstraining

Mensen zouden slechts twee dagen per week weerstandstraining moeten doen. Dit is omdat mensen een tussendag moeten hebben waarop ze andere oefeningen doen, zodat hun spieren de kans krijgen om te herstellen en sterker te worden.

Op de weerstandsdagen moet je 20 tot 30 minuten de crosstrainer gebruiken. Dan wil je de weerstand verhogen tot het een uitdaging is om je armen met de eerder genoemde kracht te bewegen. Maak de weerstand echter niet onmogelijk, want dan zal dit je armen niet versterken.

Je zult je voeten stil willen houden op de machine. Drijf je armen naar voren en beweeg je benen met de kracht van je armen. Dit zal je armen op een heel andere manier uitdagen dan al het andere in de sportschool. Als je dit doet, voeg je niet alleen weerstand van de machine toe, maar richt je je uitsluitend op je armen.

Als je deze drie stappen toevoegt aan je trainingsroutine, dan zul je het verschil voelen dat het maakt. Je armen zullen pijnlijk zijn, maar je zult heel blij zijn met het resultaat als je het volhoudt.


Maximaliseer je armtraining

helling op een crosstrainer

Ook al is bevestigd dat regelmatig gebruik van de crosstrainer je armen strakker kan maken, er zijn veel verschillende manieren waarop je deze training kunt maximaliseren. Hier zijn een paar tips die je helpen bij het verstevigen van je armen op de crosstrainer. 


Houding

Uiteraard is een goede houding hebben als je iets lichamelijks doet een must, maar wist je dat als je de juiste houding hebt als je dit doet, dat je dan de voordelen zult zien? Als je de crosstrainer gebruikt, wil je je rug recht houden en je schouders naar beneden terwijl je traint. Ook moet je, net als bij alles wat met trainen te maken heeft, je kern aanspreken, want dat houdt je stabiel tijdens je training.

Als je de juiste houding hebt, zul je goed kunnen voelen dat je armen worden ingeschakeld terwijl je de handgreep aandrijft. Anders voel je die betrokkenheid misschien niet en kun je jezelf op den duur pijn doen. 


Handgrepen

Een andere manier om je armtraining op de crosstrainer te maximaliseren is door je hand op de handgrepen te bewegen. Als je ze omhoog of omlaag beweegt en je armen naar voren drijft, werk je verschillende spiergroepen in je armen. Dit is een van de beste manieren om je hele armen te trainen als je de machine gebruikt, want je zult het kunnen voelen.


Verhoog je tempo en weerstand

Als je je tempo en weerstand verhoogt, dan is de kans groter dat je meer calorieën verbrandt, wat helpt bij algeheel vetverlies, maar je zult meer kracht in je armen moeten gebruiken. Dit zal je helpen je armen nog strakker te maken als je de crosstrainer gebruikt.

 

Conclusie

Een crosstrainer is een uitstekend apparaat voor beginners en ervaren mensen die graag sporten. Het is daarbij wel belangrijk dat je een zeer goede crosstrainer in huis haalt. Het kan helpen bij het verstevigen van de armen, borst en benen als het goed gebruikt wordt. Daarom gebruiken veel mensen het aan het begin of het eind van hun training. Ook is het een uitstekende vorm van cardio met weinig impact, wat perfect is voor beginners of mensen die een blessure hebben.

Veel mensen vinden deze machine echter soms eentonig aanvoelen, maar dat is vrij gebruikelijk bij de meeste cardiotoestellen. Om dit tegen te gaan moet de persoon ervoor zorgen dat hij zijn routine verandert, zodat hij niet verveeld raakt. Tot slot, voor een evenwichtige training moet iemand zowel krachttraining als cardio doen, voor de beste resultaten die een leven lang meegaan.


Sean


Naast intensief trainen op zijn crosstrainer is hij ook verzot van hardlopen op warme zomeravonden en vind je hem vaak terug achter het fornuis om culinaire hoogstandjes op tafel te toveren.

Sean

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Subscribe to our newsletter now!